TRAGICKÉ RÁNO: Požiar obydlí v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 Sabinov

Lipany 2. mája (TASR) - Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch. Pre TASR to uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

"Na mieste zasahovalo osem príslušníkov z hasičských staníc Lipany, Sabinov a Prešov s tromi cisternami a jednou sanitkou," povedal operačný dôstojník s tým, že škoda predstavuje sumu 20.000 eur.

"Požiar zasiahol prístrešok a následne sa rozšíril aj na obydlie. Počas hasenia požiaru bola nájdená jedna uhorená osoba bez známok života. Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo krátko po 6.30 h zlikvidovať za súčasného rozoberania konštrukcií. Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Ako pre TASR po zasadnutí krízového štábu uviedol primátor mesta Lipany Vladimír Jánošík, podľa predbežných informácií pre ôsmich ľudí je potrebné nájsť ubytovanie. "Traja budú ubytovaní v rodinách a päť ľudí bude dočasne ubytovaných v hygienickom centre. Dnes zabezpečujeme stravu, oblečenie, nejaké postele a veci potrebné pre jednu rodinu s tromi deťmi. Všetko aj po dohode s poškodenými občanmi," priblížil Jánošík.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Lipanoch trestné stíhanie

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vedie v súvislosti so štvrtkovým požiarom v Lipanoch trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Požiar si vyžiadal jednu obeť.

"Na mieste sú stále vykonávané neopakovateľné a neodkladné úkony za prítomnosti expertov z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Košice. V objekte, kde došlo k požiaru, bolo nájdené ľudské telo doposiaľ nezistenej totožnosti," uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová a doplnila, že vzhľadom na procesnú situáciu bližšie informácie momentálne nie je možné poskytnúť.
 

Vyberte región